Skal jeg have et fast abonnement?

internet paymentTaletidskort var for relativt få år siden meget populære, men i dag vælger langt de fleste at have et fast mobilabonnement.

Løsningerne er efterhånden meget fleksible, og især hvis du vil bruge data på din telefon, er det meget svært at finde en løsning med taletidskort, der kan betale sig.

Generelt kan det for gennemsnitspersonen bedst betale sig at finde et af de faste abonnementer med pakker til både tale og data, samtidig med man typisk vil have fri sms/mms inkluderet – også selv om du måske egentlig ikke har brug for det.

Taler du mere end et par timer om ugen eller vil du bruge dit abonnement til dataadgang bare et par gange om måneden, kommer du ikke udenom at være bedst stillet med en abonnementsløsning.

Få hjælp med at vælge et abonnement, der passer til dig

Billig telefon med abonnement

Tidligere kunne man let spare rigtigt mange penge ved at købe telefon med abonnement. Sådan er virkeligheden ikke længere, og ofte kan man lige så godt købe en telefon uden abonnement. Hvis endelig der er noget at spare på telefonen, er det som regel et tegn på, at udbyderen ikke er blandt de billigste på abonnementet, og selv hvis du skifter straks efter bindingsperioden, er det ikke ret tit en god handel for dig.

Derfor kan man oftest lige så godt købe en telefon uden abonnement, og gør ud det slipper du også næsten også altid for at være bundet til abonnementet i seks måneder.

Vær i øvrigt opmærksom på, at du som privatperson aldrig kan være bundet i mere end seks måneder. Skal du afrage på din telefon over en længere periode, vil du dog typisk blive opkrævet det resterende beløb på én gang, hvis du opsiger abonnementet, inden afbetalingsperioden er udløbet.

Hvornår giver taletidskort mening?

Hvis du absolut aldrig ringer eller SMS’er, giver det mening med en taletidskortløsning. Taler du bare 10-20 minutter kan det bedre betale sig med en forbrugsafregnet løsning, og taler du bare et par timer eller bruger data, så skal du jagte abonnementer med pakker.

Taletidskort har dog den fordel, at du ikke bliver registreret på samme måde, og derfor kræver det eksempelvis ikke, at du har en dansk CPR-nummer eller lignende. Derfor fungerer det eksempelvis godt for turister i Danmark, der har brug for dataadgang eller et dansk nummer i nogle uger eller længere. For den almindelige dansker giver det altså til gengæld sjældent mening.

Priser på markedet

Vi har samlet et bredt udvalg af abonnementer fra markedet. Du kan også selv opstille kriterier – så finder tabellen automatisk matchende abonnementer i vores store database.

Laust anbefaler (... eller sammenlign selv)

Udbyder Taletid Data (Netværk) SMS/MMS Binding Pris
59 øre/min.
0,49 kr./MB
(Telia/Telenor)
8 øre/1 kr.
Ingen
0 kr./mdr.
Se tilbud
(min. pris: 109 kr.)
59 øre/min.
1 kr./MB
(Telia/Telenor inkl. 4G)
14 øre/99 kr.
Ingen
19 kr./mdr.
Se tilbud
(min. pris: 19 kr.)
Fri tale
24 GB
(3 inkl. 4G)
Fri
Ingen
100 kr./mdr.
Se tilbud
(min. pris: 100 kr.)
Fri tale
50 GB
(Telia/Telenor inkl. 4G)
Fri
6 mdr
199 kr./mdr.
Se tilbud
(min. pris: 199 kr.)
Fri tale
1000 GB
(TDC inkl. 4G)
Fri
Ingen
399 kr./mdr.
Se tilbud
(min. pris: 399 kr.)

Priser og information i tabellen er opdateret 3. maj 2021