I slutningen af 90’erne og starten af 00’erne var taletidskort det nye sort. De kan stadig købes mange steder, men efterhånden er det blevet langt mindre udbredt at bruge taletidskort.
Det er der flere forklaringer på. Dels blev abonnementerne ikke mindst brugt af børn, der let selv kunne få et abonnement, samtidig med forældrene var sikre på, at forbruget ikke løb løbsk. I dag har udbyderne dog udviklet en del løsninger specielt målrettet mod børn, så forældre ved, de ikke får kæmperegniger.
Desuden er data blevet en del af hverdagen for de fleste mobiltelefonejere, og her er løsningerne til taletidskort ikke fulgt med tiden – du løber ganske enkelt meget hurtigt tør for data, og kan finde markant billigere løsninger via abonnementer, hvis bare du bruger telefonen nogle få gange om ugen til data.
Hvornår er taletidskort en god idé?
Nogle har brug for en telefon, der aldrig skal bruges til at ringe op med eller som ligger i eksempelvis et sommerhus og kun bliver brugt til nogle få opkald et par gange om året. Her giver taletidskort god mening, da du i udgangspunktet ikke betaler en fast pris hver måned, som du oftest er påkrævet med forbrugsafregnede abonnementer, hvis du ikke bruger telefonen en måned.
Samtidig er det en nem og hurtig måde at få et aktivt telefonnummer. Dels får du SIM-kortet med det samme, og samtidig behøver du ikke et CPR-nummer eller en dansk adresse. Derfor er det også den løsning, som turister må ty til.
For nogle kan det også stadig være den lette løsning til at have kontrol med børnenes forbrug, men det er altså normalt ikke en god løsning, hvis de har brug for dataadgang.
Taletidskort er også den løsning mange vælger, hvis de pludselig har brug for et midlertidigt abonnement i en meget kort periode, da der ikke skal bruges tid og energi på at komme ud af et abonnement igen, og SIM-kortet typisk kan hentes i en butik.